Συνταγή:
1)Παίρνουμε τους βολβούς που μαζέψαμε και τους καθαρίζουμε. Κόβουμε τις ρίζες και επάνω μπορούμε να αφήσουμε ένα κομμάτι βλαστού.
2)Βράζουμε τους βολβούς ώσπου να τρυπιούνται με το πιρούνι.
3)Τους αφήνουμε στο νερό για περίπου 24 ώρες για να ξεπυκρίσουνε.
4)Φτιάχνουμε άρμη: Διαλύουμε αλλάτι μέσα σε νερό ώσπου να επιπλεύσει ένα αυγό.
5) Τους αφήνουμε γύρω στις 12 ώρες στην άρμη να αλμηριστούν. Μπορούμε να τους δοκιμάσουμε για να δούμε αν έγιναν όσο αλμυροί τους θέλουμε..
6)Τους ξεπλαίνουμε και τους βάζουμε σε νερό με ξύδι και κάποιο βότανο. (μάραθο, δεντρολίβανο)
Οι βολβοί έιναι έτοιμοι και μπορούμε να τους φάμε μαζί με λάδι. Εαν μας βγούνε αλμηροί ή πολύ ξυδάτοι μπορούμε να τους αφήσουμε στο νερό ή στο λάδι να γλυκάνουνε. Αντίστοιχα μπορούμε να τους ξαναβάλουμε σε αλάτι ή ξύδι για να γίνουνε πιο πικάντικοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου